Gardiner 

 
 

Gardin (sidelængder)


Når du skal have nye gardiner, så er der flere valg der skal træffes. Skal det være klassiske sidelængder, panel, liftgardiner eller trådgardiner.
 

Sidelængder

 

Gardiner giver hygge i hjemmet, men de kan også meget mere end det. De afhjælper dårlig akustik og sikre møblerne ikke falmer.

Gardiner er tilbage i boligen og hos botex finder du gardiner, der passer i alle stilarter uanset om du ønsker at skabe din egen fortolkning af hjemmelig hygge, et enkelt og lyst skandinavisk udtryk, romantisk stil, lounge stemning eller indrette din egen personlige hotelsuite i soveværelset.
 

Mange muligheder med gardiner:

 

Du kan også få gardinstænger, der kan monteres i loftet og på den måde kan du også bruge gardiner som rumdeler. Udnyt din plads i hjemmet optimalt og skab flere rum med gardiner eller dan et ”walk-in-closet” med et skab uden låger og et gardin bag ved hovedgærdet. Så har du et skab du kan gå ind i og indrette efter behag.

Sov som en kongelig ved at få gardiner monteret rundt om din seng – mulighederne er uendelige, det er kun fantasien der sætter grænsen.

Ved gardiner skal du foretage et stofvalg som skal afspejle hvad du ønsker at få ud af dine gardiner. Hos botex har vi nemlig stof som er både transparent, semi-transparent, tæt og mørklæggende og dermed kan vi løse alle ønsker indenfor gardiner. 
     


 

Panelgardiner


Panelgardiner er glatte stofbaner, som er monteres på en panelgardinskinne. Panelgardinet er ideelt til store vinduespartier og kan give et spændende og anderledes udtryk. De kan anvendes som skydedør, forhæng, vægdekoration eller som fleksible rumdelere. 

Panelgardinet består af 2-5 paneler i samme stof eller i to forskellige slags stof, hvor man kan kombinere forskellige farver, mønstre, strukturer og gennemsigtighed. De findes med mørklægning og i flere forskellige bredder. Du kan vælge dekorative lister til dine panelgardiner, som forstærker den stil du ønsker i dit hjem. Listerne kan placeres på banerne efter ønske. 

Panelgardiner og rullegardiner laves i samme stof og der er derfor mulighed for at kombinere de to gardiner i samme rum. 

Panellerne kan monteres til ét sammenhængende panelgardin, som betjenes med stang eller snor. Men de kan også monteres enkeltvis, hvor de trækkes individuelt for eller fra med hånden. Hæng banerne som du har lyst til, hvor solen generer eller hvor indsynet skal begrænses og flyt dem så ofte du vil.

Du kan nemt udskifte banerne(stoffet) på panelgardiner, idet de er sat på med velcrobånd. Det gør det muligt nemt at skabe en helt anden stil i hjemmet.

Hos botex finder du væv til panelgardiner der er efterbehandlet, som resulter i at gardinet frastødere vand, støv og oliebaserede væsker, som er ideel i fx køkkenet.

 

Liftgardiner


Et liftgardin eller som nogle kalder det et foldegardin, er et perfekt gardin hvis du ønsker et gardin, som funger som solafskærmning og samtidig giver vinduet en blød og dekorativ indramning. Liftgardiner kan syes efter eget stofvalg og stil, hvilket gør det muligt at kombinere det med de øvrige boligtekstiler i hjemmet. Der kan udover til almindelige vinduesflader, også fremstilles liftgardiner til skråvinduet, ovenlysvinduer og buede vinduer. Ved stofvalg skal der overvejes hvor meget lys der må komme ind samt om indsynet skal begrænses. Hos botex har vi nemlig stof til foldegardiner som er både transparent, semi-transparent, tæt og mørklæggende. 

Du har også mulighed for at vælge imellem forskellige modeller af liftgardiner alt efter om du ønsker tværgående stænger eller ej. Der findes 3 betjeningsmuligheder: liftgardinet betjenes enten med snoretræk, sidetræk eller motor. Et sidetræk findes med snor eller kæde 


 
 
 
 

Gør en smuk udsigt endnu smukkere


En smuk udsigt over Mariager Fjord er rammet ind af en enkel Luxaflex gardinløsning, som skærmer for lyset på de solrige dage uden at lukke det helt ude.
 

”Det bedste ved vores nye gardiner er, at de er en fryd for øjet både når de er trukket op, og når de er nede”, siger Bente Lind Christensen, som valgte Facette til stuens gulv til loft vinduer. Og selvom det var gardinernes udseende, der i første omgang tiltrak hende, fulgte der ikke uvæsentlige fordele med valget.
 

”Vores stue vender mod syd, så det er fantastisk at kunne regulere lysindfaldet så fleksibelt med de nye gardiner, når solen står direkte ind”, siger Bente Lind Christensen. Facette kombinerer nemlig det bedste fra persiennen med rullegardinets elegance og gør det muligt at kontrollere lyset ved at forskyde de to stoflag.

     
Bente Lind Christensen fik hjælp til både opmåling og opsætning fra Botex i Hobro, som naturligvis også bistod med inspiration og vejledning i den indledende beslutningsfase. ”Det var så dejligt nemt at kunne overlade det til en fagmand”, slutter Bente Lind Christensen, som nu ikke kun kan nyde den smukke udsigt over Mariager Fjord, men også synet af de lyse Facette gardiner.