Elstyring

Dit ”nye” intelligente hjem

 

Udviklingen suser afsted, også når vi taler om smarte løsninger der gør dit hjem mere ”intelligent” og selvtænkende. Således også på gardiner, solafskærmning og markiser.

 

De nye el-styrede systemer giver dig mulighed for at styre solafskærmning og gardiner, ved hjælp af fjernbetjening. Du kan således sidde på skiferien og beslutte om din solafskærmning skal være åben eller lukket, eller du kan vælge at lade solen eller temperaturen styre, hvornår der bliver lukket af – eller en kombination af det hele.

 

Det giver nogle åbenlyse fordele i forhold til temperatur regulering i hjemmet, komfort generelt, men ikke mindst i forhold til tyveri, hvor du med fjernbetjeningen af gardinerne kan ”simulere” at du er hjemme.

 

Lidt teknik

 

Hele systemet er strikket sammen omkring en såkaldt ”Tahoma” boks, som er den der sikrer dig forbindelse mellem de enkelte enheder og fjernbetjeningen – alt sammen kører trådløst over wi-fi.

 

Ser vi på motorsystemerne, så er en af de største på markedet ”Somfy”, som leverer motorer til stort set alle typer af solafskærmning, gardiner og meget andet. Disse motorer kører på 220v eller med batteri, alt efter hvad du foretrækker.

 

Somfy kan du eksempelvis få monteret i udvendige Screens (afskærmning til større og mindre vindues facader Screens), du kan montere det på markisen, garageport, ja sågar din terassevarmer kan du styre med et Somfy produkt.

 

Det hele kobles op mod TaHoma boksen som du altså kan betjene fra din tablet, Smartphone, IWatch eller PC.

 

 

Scenarier

 

Med Somfys produkter har du således mulighed for at gøre hjemmet mere intelligent – selvtænkende om du vil- så dine gardiner ikke bare er noget som kan køre op og ned.

 

Du har også mulighed for at udvide med UV og temperaturfølere så systemet automatisk trækker for, når solen bliver for skarp eller det bliver for varmt. Dette beskytter dine møbler, og de genstande du holder af mod blegning.

 

Skulle uheldet være ude og røgalarmen kører, får du ekstra hjælp fra Somfy, ved at alle dine alarmer er i kredsløb, så når en kører, så kører de alle. Desuden kan scenariet udbygges med at alle gardiner trækkes fra, så der er fri adgang ud af huset, fra alle vinduer – hvis uheldet skulle være ude.

 

Du kan tilkoble dør- og vinduessensorer, de er følsomme så hvis tyven røre vinduet vil sensoren registrere at der er aktivitet.

Det er også en mulighed at opbygge scenarier i TaHoma f.eks. således at lyset skal tænde og gardinerne trække fra. Dette får dit hus til at virke beboet og gøre dit hjem uinteressant for uvedkommende.

 

Du har derfor uanede muligheder for at gøre dit hjem selvtænkende, med TaHoma boksen. Placer den ved din hoveddør, når du tager hjemmefra, så tager den pænt afsked med dig idet du med en berøring aktiverer dit for programmerede ”jeg er ikke hjemme” scenarie og når du kommer hjem tager den pænt imod dig, igen med en berøring.

 

Alt efter dine forprogrammerede ønsker, trækkes gardinerne fra / for og lys tændes. 

 

Endelig må vi jo ikke glemme den store waow effekt og vennernes overraskede blikke, når du pludselig ruller gardinet ned, mens i nyder et glas rødvin med, ja… gardiner.

 

Kom ind i den nærmeste botex butik og hør meget mere om mulighederne for ”selvtænkende” gardinløsninger


 

 Motoriserede markiser
Hvis man skal have fuldt udbytte af sin markise, skal den være let at regulere. Ved at motorisere markisen bliver den komfortabel at benytte. Med et enkelt tryk kan du køre markisen ud til en ønsket position. Vil du have det bedst mulige ud af markisen, kan du komplettere med sensorer til hhv. sol og vind. 
Vil man benytte markisen til at nyde de skønne sommeraftener, findes der både terrassevarmer samt lysskinne, som kan styres på samme fjernbetjening.

 


Varmer med 3-niveauer
Heating MOD/VAR ramp RTS – terrassevarmer f.eks. til montage lige under markisen. Plug&play med integreret radiomodtager. Juster varmen (33, 66, 100%) med scrollhjulet på fjernbetjeningen. Fås i mørkegrå, lysegrå og hvid.
 

Indendørs solsensor
Thermosunis indoor RTS – batteridrevet solautomatik til indvendig montering. Energisparefunktion – kan indstilles så solautomatikken begynder at fungere, når temperaturen i værelset har opnået den ønskede temperatur.
 

Trådløs solsensor
Sunis sensor RTS – helt trådløs solcelledrevet solsensor som sender solværdi til RTS-motor eller modtager. Solcellerne gør sensoren helt selvforsynende. For vindbeskyttelse kompletteres med Eolis sensor RTS eller Eolis 3D wirefree io/RTS.

 

Sol- og vindsensor
Soliris sensor RTS – sol- og vindsensor som sender information trådløst til motoren. Indstilling af sol- og vindfølsomhed foretages direkte på sensorens underside.


Bevægelsessensor
Eolis wirefree io – trådløs vindsensor som beskytter din terrassemarkise mod kraftig vind. Når markisen ryster for meget, køres den automatisk ind. Fås som io og RTS og i farverne grå, sort og hvid.